За производството на масла в Приста Ойл
Публикувана: 25.05.2016 03:29
Автор: Екип на Testdrive.bg
Прочетена: 8869 път(и)

За производството на масла в Приста Ойл


Приста Ойл Холдинг е българска компания с основна дейност в сферата на производство, търговия и дистрибуция на масла, греси и специални течности. Компанията съществува от 22 години, като за това време се е превърнала не само във водещ производител на автомобилни смазочни продукти и индустриални масла на българския пазар, но и в региона. Екипът на Холдинга се състои от 500 души: техническите експерти, експерти научноизследователска и развойна дейност, лаборанти, производствени инженери, търговски мениджъри, специалисти обслужване и др.
Холдингът притежава 4 завода. Два от тях се намират в България – завод за смазочни материали в Русе и завод за производство на греси в София, един в Турция (Измит) и един в Узбекистан (Фергана). Заводът на Приста Ойл в Русе е първата производствена база на компанията и нейната “визитна картичка”.

Съвсем наскоро имахме възможността да посетим именно завода в Русе и да проследим процеса на производство на различните автомобилни и индустриални продукти с марка Prista® от момента на постъпването на базовото масло, до неговото смесване според конкретните нужди, производството на опаковки и пакетирането му за транспортиране до необходимата локация. Вероятно най-интересната част за повечето от вас ще бъде производството на автомобилните масла, но освен тях в Приста Ойл се произвеждат индустриални продукти като хидравлични, трансформаторни, компресорни, турбинни, редукторни и други масла и специални течности: антифиризи, спирачни течности, AdBlue и др.

Освен производство и продажба на продукти под собствена марка Приста Ойл Холдинг е оторизиран дистрибутор на продукти с марката Texaco® на компанията Шеврон за България и други страни от Централна и Източна Европа и Централна Азия. Освен Шеврон редица компании също се довериха на Приста Ойл: Gulf Oil Marine Limited, част от Gulf Oil Group International – един от световните лидери в производството и дистрибуцията на смазочни материали за корабната индустрия, Ergon Inc за трансформаторни и технологични масла и GreenChem за AdBlue. Тези съвместни бизнес начинания, даващи възможност за производството на продукти на компаниите-партньори, осигуряват достъп и до технологиите, използвани от тези световни лидери. За да бъде гласувано подобно доверие на българска компания е ясно, че от Приста Ойл не правят никакви компромиси с качеството на продукцията.

За високото качество на производство се убедихме и сами, след като се запознахме в детайли с него по време на нашето посещение в завода и посетихме специализираната лаборатория на Приста Ойл. Изпитвателната лаборатория за нефтопродукти (ИЛН) е самостоятелно структурно звено към Приста Ойл Холдинг със статут на отдел. Разположена на територията на Завода за смазочни масла в гр. Русе, с работна площ от 1000 м2, ИЛН е една от най-модерните лаборатории, притежаваща съвременни изпитвателни, контролни и измервателни технически средства. Лабораторията е създадена през 1996 г. и поддържа акредитация от Българска служба за акредитация от 1999 г. до настоящия момент. От 2003 година Изпитвателната лаборатория за нефтопродукти е акредитирана съгласно изискванията на БДС EN ISO IEC 17025 с обхват на акредитация за изпитване на нефтопродукти: масла, смазочно-охлаждащи течности, течности за автомобили, смазки, дизелови и котелни горива, газьол и др. Контролно-аналитичната дейност в лабораторията се извършва в 22 помещения, обособени по вид на анализите: физикохимични изпитвания, класификационни, електроизолационни, елементен анализ (спектрометрия), инструментални, аналитични, термоокислителни изпитвания на масла и други.

До тук с първоначалното представяне; очаквайте съвсем скоро повече подробности за самото ни посещение и проследяване на процесите в завода на Приста Ойл в Русе, както и за посещението ни на лабораторията на компанията. За нас беше доста интересно да се запознаем по-отблизо с производството на автомобилни и индустриални смазочни продукти, както и да разберем през какви тестове минават те, преди да стигнат до крайния потребител. Подготвили сме ви солидно количество снимков и видео материал, така че очаквайте продължението на темата съвсем скоро…


Автор: Екип на Testdrive.bg

 
Още новини за Chevrolet:

Производство на смазочни масла в Приста Ойл
За производството на масла в Приста Ойл
Chevrolet представи концепта Colorado
Хечбека Chevrolet Cruze на пазара от тази пролет
Детройт 2011: Chevrolet Sonic изглежда симпатичен
През 2011-а идва серийния хечбек Chevrolet Cruze
Разкриха преждевременно Chevy Camaro Convertible
2010 SEMA: Два специални Chevy Corvette
Пазара на Китай очаква Chevy Volt
Chevy планира да въведе Aveo SUV
От Hennessey представиха неукротим Camaro Convertible
Хечбека Chevrolet Cruze идва в Европа. За САЩ не е сигурно
Погледните какви големи „очи” има новият Chevy Aveo . . .
Серийната версия на 2011 Chevrolet Aveo
Хечбек варианта на Chevy Cruze
Махнаха официално покрива на Chevrolet Camaro
Продават колата на Вин Дизел от Fast and Furious 4
Истината за мощността на Chevrolet Camaro V6
Електрически концепткар на GM ще дебютира в Шанхай
Първи образи – Chevy Aveo Седан
Злобния Chevrolet Aveo RS ще се покаже отново
Идва новият Chevrolet Aveo
Chevrolet Aveo никога не е бил толкова зъл
Дизайнерът на Camaro бяга да работи при Volkswagen
Chevrolet Spark пристига в България
Chevrolet Cruze ще стъпи и на пазара в САЩ
Официално: Chevrolet ще прави и открито Camaro
Chevrolet подготвя дебюта на Cruze в Лос Анджелис
General Motos представя компактния Agila
Невероятно, но факт! 1 литър на 100 км...
Chevrolet Spark пристига и в Европа
Chevrolet Camaro пристига и в Европа
Скоро ще видим и Camaro Convertible
През 2011 ще видим новото поколение Chevrolet Lacetti
Chevrolet съобщи цената на Cruze
Chevrolet Corvette GT1 Championship Edition 2009
Чикаго 2009: Corvette Sting Ray концепция
Chevrolet Spark ще дебютира в Женева
Инспектор N-Joy и мистър Zi отново в големия трафик
Пикап

  • Colorado

  • S-10 Pickup
КОМЕНТАРИ(0):
РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА ДА ПИШЕШ КОМЕНТАРИ


Платена реклама

  АВТО НОВИНИ
АВТО ОБЯВИ